BAB applauds its chairman’s inclusion on the most influential Arab personalities’ list

Print Friendly, PDF & Email

Dr. Waheed Al Qassim, CEO of the Bahrain Association of Banks (BAB), praised the selection of the Regional Network for Social Responsibility, Mr. Adnan Ahmed Yousif, Chairman of the Board of Directors of the Association, in the list of “the most influential Arab personalities in the field of social responsibility for the year 2021”, according to the Arab professional classification for the year 2021, which was issued and supervised by the regional network for social responsibility.

Dr. Waheed said: Mr. Adnan’s obtaining this award is a well-deserved achievement, as he has a long and high track record of international awards in the field of social responsibility. In 2015, he was awarded the title of “United Nations Ambassador for Social Responsibility”, and in 2016 he was awarded the title of “High Commissioner for Preaching the United Nations Sustainable Development Goals 2030”. He also won the Golden Award for Sustainable Development in recognition of his great role in the service and social responsibility programs nationally and internationally at the 2016 Amman International Conference on Social Responsibility. In 2017, Mr. Adnan won the 12th Islamic Business and Finance Award for his outstanding contribution in the field of social responsibility in Islamic banking. In 2019, he received the “Excellence in Empowering Partners for the Year 2019” award, which was granted by the Regional Network for Social Responsibility in cooperation with the United Nations Global Market Organization and the Arab Institute, during the eighth forum of the partners of the Regional Network for Social Responsibility in the Arab States, which was held in Kuwait in January 2019. He was also awarded the “Socially Responsible Arab Economic Personality of the Year” for the year 2018 by the Regional Network for Social Responsibility, during the honoring ceremony that was held in the Kingdom of Bahrain in January 2019.

On this occasion, Mr. Adnan Ahmed Youssef expressed his sincere appreciation for this great professional honor by the network, stressing his determination to continue his efforts in providing all support to the social and humanitarian programs undertaken by the regional network for social responsibility to mobilize Arab and international efforts to achieve its lofty goals. At the same time, he praised the great support provided by the Central Bank of Bahrain in creating an advanced environment for banks to carry out their social responsibilities, as banks in Bahrain implement many broad social programs that embody the importance of their economic and social role in supporting the advancement and prosperity of the Kingdom of Bahrain.

مصارف البحرين تشيد بالإنجاز.. عدنان يوسف ضمن الشخصيات الأكثر تأثيرا في مجال المسؤولية الاجتماعية

أشاد‭ ‬الدكتور‭ ‬وحيد‭ ‬القاسم‭ ‬الرئيس‭ ‬التنفيذي‭ ‬لجمعية‭ ‬مصارف‭ ‬البحرين‭ ‬باختيار‭ ‬الشبكة‭ ‬الإقليمية‭ ‬للمسؤولية‭ ‬الاجتماعية‭ ‬عدنان‭ ‬أحمد‭ ‬يوسف‭ ‬رئيس‭ ‬مجلس‭ ‬إدارة‭ ‬الجمعية‭ ‬ضمن‭ ‬قائمة‭ ‬‮«‬الشخصيات‭ ‬العربية‭ ‬الأكثر‭ ‬تأثيرا‭ ‬في‭ ‬مجال‭ ‬المسؤولية‭ ‬الاجتماعية‭ ‬لعام‭ ‬2021‮»‬،‭ ‬وذلك‭ ‬وفق‭ ‬التصنيف‭ ‬المهني‭ ‬العربي‭ ‬لعام‭ ‬2021‭ ‬الذي‭ ‬أصدرته‭ ‬وتشرف‭ ‬عليه‭ ‬الشبكة‭ ‬الإقليمية‭ ‬للمسؤولية‭ ‬الاجتماعية‭.‬

وقال‭ ‬الدكتور‭ ‬وحيد‭: ‬إن‭ ‬حصول‭ ‬عدنان‭ ‬على‭ ‬هذه‭ ‬الجائزة‭ ‬يعتبر‭ ‬انجازا‭ ‬مستحقا‭ ‬بكل‭ ‬جدارة،‭ ‬لكونه‭ ‬يمتلك‭ ‬سجلا‭ ‬حافلا‭ ‬ورفيعا‭ ‬من‭ ‬الجوائز‭ ‬العالمية‭ ‬في‭ ‬مجال‭ ‬المسؤولية‭ ‬الاجتماعية،‭ ‬حيث‭ ‬منح‭ ‬في‭ ‬عام‭ ‬2015‭ ‬لقب‭ ‬‮«‬السفير‭ ‬الأممي‭ ‬للمسؤولية‭ ‬الاجتماعية‮»‬،‭ ‬وفي‭ ‬عام‭ ‬2016‭ ‬منح‭ ‬لقب‭ ‬‮«‬مفوض‭ ‬سامٍ‭ ‬للتبشير‭ ‬بأهداف‭ ‬الأمم‭ ‬المتحدة‭ ‬للتنمية‭ ‬المستدامة‭ ‬2030‮»‬‭. ‬كما‭ ‬فاز‭ ‬بالجائزة‭ ‬الذهبية‭ ‬للتنمية‭ ‬المستدامة‭ ‬وذلك‭ ‬تقديرا‭ ‬لدوره‭ ‬الكبير‭ ‬في‭ ‬برامج‭ ‬الخدمة‭ ‬والمسؤولية‭ ‬الاجتماعية‭ ‬وطنيا‭ ‬ودوليا‭ ‬وذلك‭ ‬في‭ ‬مؤتمر‭ ‬عمان‭ ‬الدولي‭ ‬للمسؤولية‭ ‬الاجتماعية‭ ‬2016‭. ‬وفي‭ ‬2017‭ ‬فاز‭ ‬الأستاذ‭ ‬عدنان‭ ‬بجائزة‭ ‬المال‭ ‬والأعمال‭ ‬الإسلامية‭ ‬الثانية‭ ‬عشرة‭ ‬نظير‭ ‬إسهامه‭ ‬المتميز‭ ‬في‭ ‬مجال‭ ‬المسؤولية‭ ‬الاجتماعية‭ ‬في‭ ‬الصيرفة‭ ‬الإسلامية‭. ‬وفي‭ ‬عام‭ ‬2019‭ ‬حصل‭ ‬على‭ ‬جائزة‭ ‬‮«‬التميز‭ ‬في‭ ‬مجال‭ ‬تمكين‭ ‬الشركاء‭ ‬لعام‭ ‬2019‮»‬‭ ‬التي‭ ‬منحتها‭ ‬الشبكة‭ ‬الإقليمية‭ ‬للمسؤولية‭ ‬الاجتماعية‭ ‬بالتعاون‭ ‬مع‭ ‬منظمة‭ ‬سوق‭ ‬الأمم‭ ‬المتحدة‭ ‬العالمي‭ ‬والمعهد‭ ‬العربي‭ ‬وذلك‭ ‬خلال‭ ‬الملتقى‭ ‬الثامن‭ ‬لشركاء‭ ‬الشبكة‭ ‬الإقليمية‭ ‬للمسؤولية‭ ‬المجتمعية‭ ‬في‭ ‬الدول‭ ‬العربية‭ ‬والذي‭ ‬عقد‭ ‬في‭ ‬الكويت‭ ‬في‭ ‬يناير‭ ‬2019‭. ‬كما‭ ‬حاز‭ ‬أيضاً‭ ‬جائزة‭ ‬‮«‬شخصية‭ ‬العام‭ ‬الاقتصادية‭ ‬العربية‭ ‬المسؤولة‭ ‬مجتمعيا‮»‬‭ ‬لعام‭ ‬2018م‭ ‬من‭ ‬قبل‭ ‬الشبكة‭ ‬الإقليمية‭ ‬للمسؤولية‭ ‬المجتمعية‭ ‬وذلك‭ ‬خلال‭ ‬حفل‭ ‬التكريم‭ ‬الذي‭ ‬أقيم‭ ‬في‭ ‬مملكة‭ ‬البحرين‭ ‬في‭ ‬يناير‭ ‬2019‭.‬

وبهذه‭ ‬المناسبة‭ ‬أعرب‭ ‬عدنان‭ ‬أحمد‭ ‬يوسف‭ ‬عن‭ ‬خالص‭ ‬اعتزازه‭ ‬وتقديره‭ ‬لهذا‭ ‬التشريف‭ ‬المهني‭ ‬الكبير‭ ‬من‭ ‬قبل‭ ‬الشبكة،‭ ‬مؤكدا‭ ‬عزمه‭ ‬على‭ ‬مواصلة‭ ‬جهوده‭ ‬في‭ ‬تقديم‭ ‬كل‭ ‬الدعم‭ ‬للبرامج‭ ‬المجتمعية‭ ‬والإنسانية‭ ‬التي‭ ‬تنهض‭ ‬بها‭ ‬الشبكة‭ ‬الإقليمية‭ ‬للمسؤولية‭ ‬الاجتماعية‭ ‬وذلك‭ ‬بهدف‭ ‬حشد‭ ‬الجهود‭ ‬العربية‭ ‬والدولية‭ ‬في‭ ‬سبيل‭ ‬تحقيق‭ ‬أهدافها‭ ‬السامية،‭ ‬مشيدا‭ ‬في‭ ‬الوقت‭ ‬نفسه‭ ‬بالدعم‭ ‬الكبير‭ ‬الذي‭ ‬يقدمه‭ ‬مصرف‭ ‬البحرين‭ ‬المركزي‭ ‬في‭ ‬خلق‭ ‬بيئة‭ ‬متقدمة‭ ‬لاضطلاع‭ ‬البنوك‭ ‬بمسؤولياتهم‭ ‬الاجتماعية،‭ ‬حيث‭ ‬تنفذ‭ ‬البنوك‭ ‬في‭ ‬البحرين‭ ‬برامج‭ ‬مجتمعية‭ ‬عديدة‭ ‬وواسعة‭ ‬تجسد‭ ‬أهمية‭ ‬دورها‭ ‬الاقتصادي‭ ‬والاجتماعي‭ ‬في‭ ‬دعم‭ ‬نهوض‭ ‬وازدهار‭ ‬مملكة‭ ‬البحرين‭.

Leave a Reply