“BAB” hails the support of HRH Crown Prince and Prime Minister to and banking sector

Print Friendly, PDF & Email

The Bahrain Association of Banks (BAB) praised the support of His Royal Highness Prince Salman bin Hamad Al Khalifa, Crown Prince and Prime Minister, to the financial and banking sector as one of the most promising economic sectors. His Highness’ inauguration of the new Institute of Banking and Financial Studies building, according to BAB, underlines His Highness’ desire to integrate the pillars of Bahrain’s financial and banking industry, including education, training, and rehabilitation institutions.

The Chairman of the Board of Directors, Mr. Adnan Ahmed Yousef, said that His Royal Highness, the Crown Prince, Prime Minister, always affirms his support for the financial sector to maintain its leadership. He added that the Bahrain Association of Banks finds itself at the core of implementing His Highness’ vision related to developing the national economy, and that stems from the important role played by financial and banking institutions in the development of various other economic sectors. Mr. Adnan noted HRH the Crown Prince, Prime Minister’s keenness to support the Bahrain Institute of Banking & Finance and to enhance the role of this pioneering institute in building the capabilities of national competencies in the financial and banking field.

For his part, Dr. Waheed Al Qassim, CEO of the Bahrain Association of Banks (BAB), said that the Association is adopting its strategy and work based on the directives of His Royal Highness, the Crown Prince, Prime Minister, to achieve His Highness’ aspirations in developing the banking and financial sector, enhancing its competitiveness, and increasing its ability to support the national economy. Dr. Al Qassim affirmed that the financial and banking institutions will always support the implementation of His Highness’ vision in promoting and accelerating the pace of national development and achieving the desired prosperity.

مصـارف البحرين: تثمـن دعـم ولي العهـد رئيـس الـوزراء للقطـاع المالي والمصرفـي

ثمنت جمعية مصارف البحرين دعم صاحب السمو الملكي الأمير سلمان بن حمد آل خليفة ولي العهد رئيس مجلس الوزراء الموقر للقطاع المالي والمصرفي كأحد أهم القطاعات الاقتصادية الواعدة ذات الأولوية، مشيرة الجمعية إلى أن تدشين سموه للمبنى الجديد لمعهد الدراسات المصرفية والمالية يؤكد حرص سموه على تكامل أركان الصناعة المالية والمصرفية في البحرين بما في ذلك مؤسسات التعليم والتدريب والتأهيل.

وقال رئيس مجلس إدارة الجمعية الأستاذ عدنان أحمد يوسف إن صاحب السمو الملكي ولي العهد رئيس الوزراء الموقر يؤكد دائما دعمه للقطاع المالي وحرصه على تطويره وتوفير لوازم محافظته على ريادته، وأضاف أن جمعية مصارف البحرين تجد نفسها في صلب تنفيذ رؤية سموه ذات الصلة بتطوير الاقتصاد الوطني ككل، وذلك انطلاقا من الدور المهم الذي تقوم به المؤسسات المالية والمصرفية في تنمية مختلف القطاعات الاقتصادية الأخرى، منوها بشكل خاص بحرص سموه على دعم معهد البحرين للدارسات المصرفية والمالية، وتعزيز دور هذا المعهد الرائد في بناء قدرات الكفاءات الوطنية في المجال المالي والمصرفي.

من جانبه قال الرئيس التنفيذي للجمعية الدكتور وحيد القاسم إن جمعية مصارف البحرين تبني استراتيجيتها وعملها بناء على توجيهات صاحب السمو الملكي الأمير سلمان بن حمد آل خليفة رئيس الوزراء الموقر، وذلك بهدف تحقيق تطلعات سموه في تطوير القطاع المصرفي والمالي، وتعزيز تنافسيته وزيادة قدرته على دعم مجمل أركان الاقتصاد الوطني ورفع مساهمته في الناتج المحلي الإجمالي وتوفير فرص العمل النوعية للمواطنين، مؤكدا الدكتور القاسم أن المؤسسات المالية والمصرفية ستبقى على الدوام سندا لتنفيذ رؤية سموه في تعزيز وتسريع وتيرة التنمية الوطنية وتحقيق الازدهار المنشود الذي ينعم به الوطن والمواطن

Leave a Reply